Telia Soneras vd Johan Dennelind  vid en presskonferens
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman /TT

Telias resultat lite bättre än väntat

Telias vd Johan Dennelind: Uzbekistan-affärerna kastar skuggar
0:23 min

Telia redovisar en något lägre vinst än förra året i sin kvartalsrapport i dag. Ändå är resultatet lite bättre än väntat: knappt 4,4 miljarder kronor.

– Kvartalet överskugggas naturligtvis av vår reservering på tolv och en halv miljarder relaterat till Uzbekistanaffärerna. I övrigt är det ett kvartal där vi är på plan och enligt förväntan. Vi har ett något tuffare jämförelsetal det här kvartalet mot kvartal tre förra året, säger Telias vd Johan Dennelind.

Avsättning på 12,5 miljarder kronor görs för att täcka en rättslig uppgörelse i USA och Nederländerna avseende misstänkta mutbrott i samband med etableringen i Uzbekistan. Räknar man in avsättningen gör Telia en nettoförlust på 8 641 miljoner kronor, vilket kan jämföras med en vinst på 5 023 miljoner ett år tidigare.

Telias omsättningen uppgick till 21 524 miljoner kronor, jämfört med 21 712 miljoner kronor ett år tidigare. Rörelseresultatet före engångsposter föll 16 procent till 4 742 miljoner kronor, ungefär i linje med förväntningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".