Time Warner Center i New York.
Time Warner Center i New York. Foto: Mary Altaffer/TT

Mångmiljardaffär när AT&T köper Time Warner

Amerikanska AT&T köper mediekoncernen Time Warner.

Teleoperatören förvärvar i affären innehåll för att strömma över internet i ett försök att tilltala ett växande antal online-tittare, i den största medieaffären i USA på många år och årets största i hela världen.

AT&T förväntar sig att affären ska vara genomförd i slutet av 2017, enligt ett uttalande från företaget.

Köpet innebär att AT&T får kontroll över bland annat tv-kanalerna CNN, HBO och TNT samt filmstudion Warner Bros. Men affären kommer sannolikt att utsättas för hård granskning av tillsynsmyndigheterna.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump sade under ett valmöte på lördagen att han skulle sätta stopp för affären om han vinner valet den 8 november.

– Det är för mycket maktkoncentration i för få händer, sade han.

Representanter för Demokraternas kandidat Hillary Clinton kommenterade inte affären omedelbart.

American Cable Association, som representerar oberoende teleoperatörer, säger att "kombinera värdefullt innehåll med betal-tv-distribution skadar konsumenterna och konkurrensen inom betal-tv-marknaden" och uppmanar tillsynsmyndigheterna att utreda affären grundligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".