Odlingslåda av trä på Carl Larsson-gården. Foto Gustaf Klarin/SR
Carl Larsson-gården. Foto: Gustaf Klarin/Sveriges Radio

Miljonbelopp förskingrat från Carl Larsson-gården

Oskar Nordström Skans: Vi är oerhört förtvivlade
0:51 min

Någon har förskingrat miljonbelopp från Carl och Karin Larssons släktförening, som driver Carl Larsson-gården utanför Falun.

– Vi är oerhört förtvivlade och besvikna. Det är en förfärlig situation på många sätt, säger Oskar Nordström Skans som är ordförande i Carl och Karin Larssons släktförening.

I ett pressmeddelande skriver man att gårdens drift nu påverkas allvarligt av det ekonomiska brottet som är anmält till polis.

När uppdagades det här?

– Vi hade styrelsemöte i går och inför det gjorde vi en sedvanlig genomgång av gårdens ekonomi och då upptäckte vi att det saknas pengar, säger Oskar Nordström Skans.

Hur mycket pengar handlar det om?

– Vi försöker få klarhet i hur mycket pengar det handlar om men vi kan inte svara exakt i nuläget men det handlar i alla fall om miljonbelopp, säger Oskar Nordström Skans.

Hur allvarligt kan det här påverka Carl Larsson-gården?

– Det är naturligtvis mycket allvarligt för gården men vi bedömer i alla fall att vi ska kunna driva huvuddelen av gårdens verksamhet framöver. Men det är en oerhört tuff situation och en stor utmaning att få hem pengar för att kunna säkra gården, säger Oskar Nordström Skans.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".