Perugia i Italien
Perugia i Italien Foto: Sveriges Radio

Nytt jordskalv i Italien

Ekots korrespondent Margareta Svensson: Det finns mycket rädsla och oro
0:54 min

Ett andra – kraftigare – skalv skakar Italien. Kraften i skalvet har uppmätts till mellan 5,9 och 6,4 på Richterskalan av olika institut.

Enligt den amerikanska geologiska myndigheten USGS registrerades skalv nummer två drygt sju mil öster om staden Perugia och hade en magnitud på 6,4, rapporterar Reuters.

Tidigare under kvällen inträffade ett skalv med magnituden 5,6 omkring sex mil sydöst om Perugia, enligt den amerikanska geologiska myndigheten USGS. Skalvet kändes ända till Rom.

Det finns få rapporter om personskador och inga rapporter om dödsfall. Strömmen har slagits ut på vissa håll och byggnader fått skador.  

Perugia är huvudstad i regionen Umbrien. Samma område drabbades i augusti av en dödlig jordbävning, då omkring 300 människor miste livet. Det skalvet hade en magnitud på 6,2, med epicentrum omkring åtta mil sydöst om Perugia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".