Tjej som ler och kollar in i sin mobil, och en mobilskärm som visar Twitter- och Facebookapp
Foto: TT/Sveriges Radio bildmontage

Twitter säger upp nio procent av de anställda

Twitter visar inte upp en stark ökning av intäkterna och väljer att säga upp nästan en tiondel av personalen.

Det amerikanska företaget Twitters senaste rapport visar på lägre intäktstillväxt. Företaget meddelar samtidigt att det ska skära ner och säga upp nio procent av personalen, skriver Reuters. I slutet av 2015 sade företaget upp 336 personer, vilket då motsvarade åtta procent av de anställda.

Intäkterna steg med åtta procent förra kvartalet till 616 miljoner dollar. Under förra året växte företagets intäkter med 58 procent och under kvartalet innan det senaste steg de med 20 procent.

Företaget fortsätter att gå med förlust, detta kvartal slutar på minus 103 miljoner dollar. Twitter har ambitionen att nå lönsamhet 2017, och nedskärningarna är en del i det.

Resultatet slår dock analytikernas förväntningar som låg på 605 miljoner dollar i intäkter och 315 miljoner användare, enligt Bloomberg.

Twitter märker av konkurrensen från andra sociala nätverk som Instagram och Snapchat. Antalet användare ökade blygsamt med i snitt tre procent aktiva användare i månaden. 317 miljoner användare i snitt är inne på Twitter varje månad.

Twitter har letat efter en köpare och det har rapporterats att företag som Disney, Google och Salesforce varit intresserade, men att de alla i slutändan lagt planerna på is.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista