sex
Foto: Karin Malmhav/TT

Sexleksak avslöjar din orgasm

En populär och internetuppkopplad sexleksak som går att köpa i Sverige skickar data om användningen till tillverkaren. Det är något som användaren förmodligen inte känner till, skriver Datainspektionens tidning "Integritet i fokus" och hänvisar till teknikbloggen Engadget.

Varje minut skickar leksaken uppgifter om temperaturen till tillverkaren och även information om när användaren ändrar vibrationsnivå. Det avslöjades på Def Con, en av världens största hackingkonferenser.

"Även om den inte berättar ditt namn skulle det inte krävas mycket för att pussla ihop detaljer som du förmodligen inte skulle vilja dela med dig av till någon annan än din partner, som när du når klimax och vad som krävs för det", skriver Engadget.

Företaget bakom sexleksaken säger till sajten Fusion att det använder informationen i marknadsundersökningssyfte och att man ska se över sin policy för att bli mer transparent mot kunderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".