Två poliser sköts ihjäl i Des Moines i USA.
Två poliser sköts ihjäl i Des Moines i USA. Foto: Charlie Neibergall/AP

Misstänkt gärningsman gripen i USA

En man har gripits misstänkt för mordet på två poliser i Des Moines i USA, rapporterar Reuters. Polismännen sköts till döds i ett förmodat bakhåll.

Polis har gripit en 46-årig man som misstänks för inblandning i mordet på två poliser i Des Moines i den amerikanska delstaten Iowa. 

En av poliserna ryckte ut på ett larm om en skjutning och hittades död ungefär klockan ett på natten lokal tid i Urbandale, en förort till Des Moines. Han sköts när han satt i sin bil. Den andra polisen, som kallades in som förstärkning, hittades död en halvtimme senare innanför Des Moines stadsgräns, även han i sin bil, enligt NBC News.

Polisen höll en presskonferens under morgonen, lokal tid, men enligt NBC News framkom inga nya uppgifter. Anledningen till att polisen misstänker att det rör sig om ett bakhåll är att det inte finns några tecken på tidigare interaktion mellan polisen och den eller de som skjutit.

Lokal polis säger till NBC att det finns en "tydlig och uppenbar fara" för poliser så länge ingen gripits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".