Melania Trump, fru till republikanernas presidentkandidat Donald Trump, håller tal i  Berwyn, Pennsylvania.
Melania Trump håller tal i Berwyn, Pennsylvania. Foto: AFP/TT

Melania Trump i kampanj för maken

"Vi kan inte kalla oss själva ett utvecklat land när hälften av kvinnorna lever i fattigdom"
1:36 min

Melania Trump, hustru till republikanernas presidentkandidat Donald Trump, höll sitt första tal till väljarna idag, sedan republikanernas konvent.

Om hon blir USA:s första dam ska ett av hennes huvudfokus vara att förhindra att barn mobbas på nätet, sa Melania Trump.

– Vi måste hitta bättre sätt att hedra och stödja den grundläggande godheten hos våra barn, särskilt i sociala medier, sa Melania Trump, som bara synts men inte hörts så mycket sen i somras när hon höll tal på republikanernas konvent som valde hennes make till presidentkandidat.

Det talet blev mest omtalat för att ett stycke av det var kopierat från ett tidigare tal av Michelle Obama, USA:s nuvarande första dam.

Melania Trump har tidigare gett intervjuer där hon klandrat sin make för hans sexistiska uttalanden, men förlåtit honom och sagt att det var killsnack som uppmuntrades av andra. De kvinnor som anklagar Donald trump för övergrepp tror melania trump helt enkelt inte på.

I talet idag tog hon upp att kvinnor kommit på efterkälken ekonomiskt.

– Vi kan inte kalla oss själva ett utvecklat land när hälften av kvinnorna lever i fattigdom, när 60 miljoner inte har någon sjukförsäkring, när för många tvingas välja mellan hyra, mat och hälsovård. Så kan det inte få vara, sa Melania Trump.

Donald Trump har knappat in på Hillary Clinton de senaste dagarna enligt mätningarna, men han ligger långt efter henne bland de kvinnliga väljarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".