Urspårat tåg.
Foto: Rebecka Svensson/Sveriges Radio

Tågtrafiken i Alvesta igång igen efter urspårning

Jonas Nilsson, SJ:s presstjänst, om urspårade tåget i Alvesta
2:08 min

Resenärer som ska resa med tåg förbi eller via Alvesta kommer att stöta på patrull under fredagseftermiddagen. Anledningen är att ett urspårat tåg stoppat trafiken. Tågen rullar nu förbi orten igen — men med följdförseningar på enstaka tåg. Flera tåg är inställda sedan tidigare.

Det urspårade tåget var på väg från Göteborg till Kalmar. Enligt SJ har ingen person kommit till skada och urspårningen skedde i låg fart.

– 12.30 i dag spårade ett hjulpar på sista vagen ut på tåg 337 mellan Göteborg och Kalmar. Tåget står nu vid plattform. Ingen har kommit till skada och ersättningsbussar är beställda, säger Jonas Nilsson på SJ:s presstjänst.

Alvesta är en knutpunkt när det kommer till tågtrafik. Många byten sker här och sträckan Malmö-Stockholm passerar via Alvesta.

Sträckan Alvesta-Värnamo fortsätter att vara stängd eftersom det pågår besiktning av anläggningen där, enligt Trafikverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".