Clintonväljare i Cleveland, Ohio, USA
1 av 2
Ciadra och Elisabeth Williams var två av dem som besökte Clintons valmöte där basketstjärnan LeBron James framträdde. Foto: Robin Olin/Sveriges Radio.
Hillary Clinton och basketspelaren LeBron James.
2 av 2
Hillary Clinton och basketspelaren LeBron James. Foto: Andrew Harnik/AP/TT
PRESIDENTVALET I USA

Hillary Clinton tar hjälp av kändisar i Ohio

För att locka fler fler afroamerikanska väljare
2:05 min

Strax efter att FBI igår kväll meddelade att man inte tänker öppna en brottsutredning mot Hillary Clinton för hennes mejlhantering klev hon upp på scenen i Cleveland, Ohio. Det är en av de avgörande delstaterna i valet där Donald Trump leder i opinionsmätningarna.

Hillary Clintons valkampanj här i Cleveland, Ohio, börjar likna en kändistalkshow. I fredags stod musikidolerna Jay Z och Beyoncé på scenen. I natt var det basketstjärnan LeBron James.

– Jag var en sådan där ungdom som trodde att min röst inte spelar någon roll, men det gör den, sa han. Vi måste rösta!

Politik i USA handlar till stor del om att få ut sina väljare till vallokalerna. För att Clinton ska ha en chans mot Trump i den viktiga delstaten Ohio imorgon behöver hon fler afroamerikaner.

Om basketproffset LeBron James kan fixa det återstår att se. Men Ciadra Williams, som jag träffade i folkvimlet var nöjd.

– Jag är ett stort fan av både honom och henne, sa hon.

Och Ciadras mamma, Elisabeth Williams, var glad att FBI inte utreder Clintons e-post mer.

– Alla kan göra misstag med e-mejl. Jag har också skickat mejl som jag sedan ångrat, sa hon.

Clinton själv sa ingenting om mejlen eller FBI. Hon fokuserade istället på att lova höjd minimilön och fler jobb. En fråga som är viktig för afroamerikanska väljare.

– På vägar, broar, flygplatser, hamnar och tunnlar. Det är hederliga jobb, sa Clinton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".