Florida USA val väljare
1 av 2
Patricia Gomes Bransch, med sina döttrar. Hon var överväldigad efter mötet med Obama och uppmanar alla att gå och rösta. FOTO: Palmira Koukkari Mbenga/SR
Florida val usa väljare
2 av 2
Jaime Shute, som får se två av sina idoler Barack Obama och Stevie Wonder på samma gång på Hillary Clintons valmöte i Kissimmee, Florida. FOTO: Palmira Koukkari Mbenga/SR

Obama hjälpte Clinton i slutspurten

"Mina år förgäves om inte Clinton vinner"
2:04 min

Hillary Clinton satsar på att locka till sig unga och afroamerikanska väljare. I går kampanjtalade Barack Obama för Clinton i den viktiga delstaten Florida.

– Jag har två av mina idoler på samma ställe, Barack Obama och Stevie Wonder. Så det är en stor anledning till att jag kom hit, säger Jamie Shute som hänger på kravallstaketet längst framme vid scenen

Uppskattningsvis 11 000 personer fyllde arenan i Kissimmee, Florida. Många verkar vara här för att se just Barack Obama och Stevie Wonder, som förutom ett par klassiker sjunger en ny specialskriven låt för Hillary Clinton.

President Obama pratade bland annat om framgångarna han själv haft under sina åtta år i vita huset och sa att allt det är förlorat om publiken inte går och röstar.

I de nationella opinionsmätningarna är det fortsatt jämnt mellan kandidaterna och båda kampanjar in i det sista. Donald Trump mestadels själv i motsats till sin motståndare som har en rad kända namn till sin hjälp.

Även i Florida, en av de viktigaste delstaterna i valet är det jämnt i opinionsundersökningarna.

På väg ut från arenan möter jag Patricia Gomes Bransch. Hon är klart tagen av att ha fått se Obama och skaka hans hand. Hon vill också uppmana alla att gå och rösta.

– Jag föddes i Afrika, är nu amerikansk medborgare, mina barn är födda här och går på college. Dra ert strå till stacken allihop och ge er ut och rösta. Min 18-åriga dotter röstade för första gången i dag och jag är så stolt över henne, säger Patricia Gomes Bransch.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".