Börsbolaget Hexagons vd Ola Rollén.
Börsbolaget Hexagons vd Ola Rollén. Foto: Alessandro Della Bella/AP/TT.

Vd:n för Hexagon bryter tystnaden

Hör Ekots extrasändning
17 min

Den insidermisstänkte Hexagonchefen Ola Rollén återgår som vd för bolaget i dag. På en webbsänd presskonferens i dag bröt Rollén för första gången tystnaden kring misstankarna mot honom gällande olaglig insiderhandel.

– Mitt samvete är rent, säger Rollén.

Det svenska börs-bolaget Hexagon har 16 000 anställda i 46 länder. För knappt två veckor sedan greps vd och koncernchef Ola Rollén i Stockholm, och överlämnades till Norge, där han är misstänkt för olaglig insiderhandel.

I en vecka satt han häktad, men släpptes i helgen. Idag kommenterar han för första gången misstankarna.

– Först och främst vill jag säga att jag är väldigt ledsen för den skada som hela den här situationen har orsakat för Hexagon, dess aktieägare, Greenbridge partners och min familj. Mitt samvete är rent. Jag känner förtroende för att jag inte gjort någonting olagligt och jag vet att den här saken kommer att bli utredd, säger Ola Rollén under den direksända presskonferensen i dag.

Norska Ekobrottsmyndigheter utreder om Ola Rollén gjort sig skyldig till olaglig insiderhandel i samband med aktieaffärer som gjordes förra hösten. Brottets maxstraff är fängelse i sex år. 

– Om man bara tittar på transaktionerna så håller jag med om att det finns en anledning för Økokrim att utreda och det är exakt vad vi genomgår just nu, säger Ola Rollén.

När det blev känt att VD:n satt häktad förra måndagen backade Hexagon på börsen med nära 10 procent. Ett tapp som aktien ännu inte hämtat sig ifrån.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".