Kampsportstränaren fick fortsätta att träna barn, trots att klubben kände till att han stod åtalad för våldtäkt mot barn.
Kampsportstränaren fick fortsätta att träna barn, trots att klubben kände till att han stod åtalad för våldtäkt mot barn. Foto: Eugene Hoshiko/TT

Tränare döms för våldtäkt mot barn

Övergrepp mot 11-årig elev
0:43 min

En tränare i kampsport som Ekot berättat om tidigare och som då misstänktes för sexuella övergrepp mot barn som han tränat har dömts till fängelse.

I våras kunde Ekot berätta om en tränare i kampsport som stod åtalad för sexuella övergrepp mot en 11-årig elev. Trots att föreningens ledning kände till åtalet tilläts mannen fortsätta som tränare.

Först efter att Ekot uppmärksammat fallet fick han sluta. Han anmäldes då också av ytterligare en elev.

Nu har han dömts i tingsrätten till två och ett halvt års fängelse för sexuellt övergrepp mot barn, som gäller den elvaåriga eleven och fyra fall av våldtäkt mot barn av en då 14-årig elev.

Övergreppen ska bland annat ha skett på ett träningsläger.

Mannen som dömts är 27 år gammal. Han har förnekat brott och hans advokat säger till Ekot att han kommer att överklaga domen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".