Hillary Clinton tillsammans med sin make Bill och president Barack Obama på scen i Philadelphia.
Hillary Clinton flankerad av Barack Obama och maken Bill Clinton. Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Clintons slutspurt i Philadelphia: Gå och rösta

Om hon vinner valet blir hon historisk
1:57 min

Hillary Clinton, demokraternas presidentkandidat, höll ett jättemöte i Philadelphia, Pennsylvania i går kväll. Tiotusentals människor strömmade till Independance Mall mitt i stan för att höra henne och det populära presidentparet Obama. Clinton fick än en gång hjälp av några av världens mest populära artister.

Bruce Springsteen, Bon Jovi, Barack Obama, Michelle Obama – demokraterna hade samlat sina mest populära företrdare för sin kandidat Hillary Clinton med bara ett knappt dygn kvar till vallokalerna stänger. Publikhavet jublade i den kyliga kvällen. Den långa, långa valrörelsen närmar sig sitt slut.

Nu finns det inte mycket mer att göra än att uppmana människor att gå och rösta.

– Om du tycker att det borde vara billigare att gå på college måste du rösta! sa Hillary Clinton. 

Hennes valrörelse började långt innan den blev officiell och om hon vinner valet blir hon historisk som den första kvinnan som USA:s president.
Hon skulle i så fall också efterträda USA:s förste afroamerikan på det högsta ämbetet, och betydelsen och symboliken undgick ingen igår.

Den mycket populäre presidenten har ägnat de senaste veckorna åt att kampanja för Hillary Clinton men också för sin egen politik. Den skulle brytas om Clinton förlorar.

Hillary Clinton är en av historiens mest impopulära presidentkandidater, enbart överträffad av motståndaren Donald Trump, men under mötet i går kväll som kändes som en blandning av folkfest och konsert, möttes hon av värme och välvilja.

Hennes budskap om att människor är starkare tillsammans kommer att sättas på prov vem som än vinner i ett djupt splittrat USA.

Väljarnas hjärtefrågor i USA

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".