Vallokal dixville notch
Röster räknas i Dixville Notch i New Hampshire. FOTO: Alice Chiche/TT Foto: ALICE CHICHE

Clinton vann i byn Dixville Notch

"Måste rösta trots missnöje med kandidaterna"
1:17 min

Hillary Clinton vann. Åtminstone i den lilla byn Dixville Notch i delstaten New Hampshire där röstningen redan är avslutad.

Fyra röster på Hillary Clinton, två på Donald Trump, en röst på en representant för ett tredje parti och så en röst på Mitt Romney. Den sistnämnde var republikanernas presidentkandidat 2012 och förlorade mot president Barack Obama.

Delstaten New Hampshire må vara en av de minsta i USA men både Clinton och Trump har jobbat in i det sista för att locka väljare där. Det är fyra så kallade elektorsröster som står på spel.

Leslie Otten, en av dom som röstade i byn sa till nyhetsbyrån AFP att majoriteten av landet inte är nöjda med någon av presidentkandidaterna men att man måste rösta ändå.

Även om byn Dixville Notch både röstat och avgjort vem de vill se som president så är det fler som ska rösta. Närmare bestämt 90 miljoner amerikaner ska gå till vallokalerna i dag och mer än 40 miljoner har redan förtidsröstat.

Relaterat

Mer om Presidentvalet i USA 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".