Bret Fowler.
Foto: Robin Olin/Sveriges Radio.

Trumpväljare: En röst på Clinton är en röst på krig med Ryssland

Trumpväljare: Jag har släkt i flygvapnet
7:30 min

I den viktiga vågmästardelstaten Ohio lutar opinionen mot Trump och de väljare som Ekot möter i huvudstaden Columbus förklarar att säkerhetspolitiken är en viktig anledning.

Det är ingen tvekan om vem Bret Fowler röstar på i presidentvalet, med Trumps namn på bröstet och hans slogan ”Make America Great Again” på kepsen.

En viktig anledning är en oro för vad Hillary Clintons engagemang i världen kan leda till. Med släkt i det amerikanska försvaret blir Trump en garant för att hindra krig.

– Clinton säger att hon ska motsätta sig Ryssland och Ryssland har i gengäld förklarat att en röst på Clinton är en röst på krig med Ryssland. För mig är idén att ett tredje världskrig är möjligt väldigt läskig, säger Bret Fowler, när Ekots Robin Olin möter honom i Columbus, Ohio.

Donald Trump har anklagat Clinton för att vara på väg att starta ett tredje världskrig, genom sin Syrienpolitik.

– Trump menar att risken för konfrontation mer Ryssland, när man ska säkra flygförbudszoner och säkra zoner civila så stor att USA skulle kunna starta ett tredje världskrig, säger Mellanösternkorrespondent Johan-Mathias Sommarström.

– Trumps argument har uppenbarligen gått hem hos Trumpanhängarna, kommenterar Ekots Agneta Ramberg.

Lyssna på klippet i artikeln för att höra mer om USA:s roll i världspolitiken

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".