Cyklister på en snöfylld gata i centrala Stockholm. Huvudstaden har bombarderats av snö under natten.
Cyklister på en snöfylld gata i centrala Stockholm. Huvudstaden har bombarderats av snö under natten. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Snön ställer till det i trafiken

Trafikverket: Besvärligt på många håll
1:22 min

Vintervädret ställer till stora problem i trafiken med flera olyckor och stillastående fordon. Även kollektivtrafiken påverkas. I Stockholms innerstad körs bara stombusslinjer 1-4 på grund av snöfallet.

– Det snöar ju mycket både i de östra delarna av landet och i söder. Det finns rapporter om ett stort antal olyckor, dessbättre utan allvarligare skador hittills, säger Trafikverkets presskommunikatör Denny Josefsson.

Det ihållande snövädret har orsakat flera olyckor runtom i landet. Vid Järva krog norr om Stockholm, på E18 i norrgående riktning, har en tankbil fastnat i halkan och blockerar vägen. På E18 vid Glanshammar utanför Örebro, i riktning mot Stockholm och Västerås, har en lastbil vält och blockerar vägen. Bärgningsarbetet pågår men vägen väntas inte öppna förrän vid 16-tiden i eftermiddag. Ytterligare en lastbil ställer till problem på E4 vid Stavsjö mellan Norrköping och Nyköping, norrgående riktning. Ekipaget har vält och ligger över vägbanan. Trafiken leds om via väg 800 och full framkomlighet väntas klockan 10.

I Stockholm har bussarna svårt att ta sig fram genom snön. I innerstaden körs bara stombusslinjer 1-4 för närvarande, och flera andra busslinjer är antingen inställda eller dras med förseningar.

Denny Josefsson uppmanar alla bilister att hålla ordentliga avstånd i trafiken.

– Man har inte en chans att stanna om man ligger för nära bilen framför, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".