Förloraren Clinton har talat till anhängarna

12 min

– Vi är skyldiga honom ett öppet sinne och en möjlighet att styra.

Så sade Hillary Clinton om USA:s blivande president Donald Trump, när hon nu i kväll talade till kampanjarbetare och anhängare.

 – Vi har sett att vår nation är mer splittrad än vi trodde, sade Hillary Clinton.

Hon poängterade att USA måste enas, och att hon vill hjälpa Donald Trump med det.

– Jag har erbjudit honom att jobba tillsammans med honom för vårt land.

Det var vid femtiden på onsdagseftermiddagen, svensk tid, som demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton visade sig offentligt för första gången, efter valförlusten mot Donald Trump. Då inledde hon sitt tal - inför jublande medarbetare och anhängare på ett hotell på Manhattan i New York.

Hillary Clinton - som hade sin make Bill och dottern Chelsea med make intill sig - förklarade bland annat att hon känner stolthet och tacksamhet för "den otroliga kampanj vi byggde tillsammans".

Förlusten är smärtsam, sade hon, men Hillary Clinton uppmanade sina kampanjarbetare att fortsätta kämpa för det de tror på. Hon riktade sig till unga väljare och unga kvinnor:

– Vi har fortfarande inte krossat det högsta glastaket, men snart kommer någon att göra det. Vi är starkare tillsammans, och man ska aldrig ångra att man kämpar för det.

Hillary Clinton sade också att hon är hedrad över att "ha fått chansen att representera alla er".

– Våra bästa dagar ligger fortfarande framför oss. Gud bevare er, och Gud bevare Förenta staterna, avslutade hon, inför jublande anhängare.

Grafik: Hela valresultatet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista