Trafikpolis Fredrik Ståhle menar att Trafikverket agerat för sent och för lamt
Trafikpolis Fredrik Ståhle menar att Trafikverket agerat för sent och för lamt. Foto: Maria Repitsch / Sveriges Radio samt Pontus Lundahl / TT

Polisen kritiserar Trafikverket för insatsen i snökaoset

Trafikverket: Vi är utelämnade till vädrets makter
1:46 min

Trafikkaoset på Essingeleden fortsätter och Trafikpolisen i Stockholm riktar nu kritik mot Trafikverket för att man reagerat för sent vid det senaste dygnets snökaos. Först nu på eftermiddagen har man börjat ta bort isbeläggningen.

Trafikpolis Fredrik Ståhle är på plats vid Essingeleden som under eftermiddagen delvis är avstängd för trafik.

 – Det är konstigt att man har så dålig plogning på de stora huvudvägarna. E4, det är Sveriges största väg och där borde det vara bättre, säger Fredrik Ståhle.

Han menar att Trafikverket agerat för sent och för lamt. Under natten och morgonen var det färre plogar på vägarna än han någonsin sett tidigare, och det under ett snöväder som måste betecknas som extremt för årstiden.

Har du varit med om att man har haft lika få plogar ute?

– Nej, det har jag inte. Förr brukade man åka ut med bilar innan snön kom för att salta. Det ser man aldrig nu, säger Fredrik Ståhle.

På Trafikverket avvisar man kritiken.

– Det blir jag lite förundrad över för vi har haft 140 enheter ute. Problemet är att det har varit bilar i vägen som snurrat runt och där vi inte kunna komma fram, säger Bengt Olsson.

Under eftermiddagen tog Trafikverket beslutet att stänga av den hårt trafikerade Essingeleden i södergående riktning mellan Eugeniatunneln och Fredhällstunneln.

– Där är vi också utlämnade till vädrets makter. Nu kommer det att frysa på och då måste vi åtminstone försöka få bort den värsta beläggningen innan det blir allvarliga olyckor, säger Bengt Olsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".