100 migranter saknas efter båtolycka

Nyhetsbyrån AFP rapporterar att omkring 100 migranter saknas efter att en båt kapsejsat på Medelhavet. AFP hänvisar till läkare utan gränser.

27 människor uppges ha räddats när båten kapsejsade utanför Libyens kust. Ombord fanns 130 människor enligt Läkare utan gränser som pratat med överlevande. Sju människor har hittills hittats döda efter olyckan.

Migranterna och flyktingarna som drunknar i Medelhavet blir bara fler och fler. År 2016 är redan mörkare än 2015. Dagens olycka innebär att över 340 människor har drunknat i Medelhavet bara den här veckan, och hittills i år har över 4500 människor drunknat i Medelhavet.

Smugglarna kalkylerar kallblodigt. De tvingar ombord migranterna och flyktingarna på gummibåtar eller sjöodugliga farkoster, som har bensin som räcker ut till internationellt vatten. Där patrullerar olika EU-länders kustbevakning, vilka har till uppgift att rädda liv, men migranterna drunknar på löpande band.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".