Många vittnen till dödsmisshandeln i maj

Mordrättegången gällande dödsmisshandeln mot 29-årige Marcus Gabrielsen fortsatte på onsdagen med de många vittnen som bevittnade misshandeln på Kungsgatan i Stockholm natten till den femte maj.

– Jag ser hur han får ett antal sparkar mot huvudet och mot kroppen. Jag hinner inte ens reagera förrän jag ser hur en person tar sats, tar flera steg bakåt, springer framåt mot personen som är liggande, och sparkar med full kraft rakt i ansiktet på honom. Man måste förstå att den kan orsaka väldigt stor skada, säger ett av närmare ett 20-tal vittnen till dödsmisshandeln på Kungsgatan.

Ett erkännande
Det här vittnet kunde dock inte peka ut någon av de åtalade. Men vittnesmålet är en pusselbit bland många som åklagaren hoppas ska leda till fällande dom.

En av de tre åtalade, en smal, ljushårig 18-åring har tidigare erkänt att han sparkat den liggande Marcus Gabrielsen. Men inte hårt och inte mot huvudet, och att han direkt efter sparken skall ha fallit omkull.

Kan inte peka ut
Ett annat vittne säger sig dock ha sett gärningsmannen ta sats för en spark men knuffas omkull innan han hinner sparka. Hon kan inte direkt peka ut den åtalade 18-åringen, men reagerar när hon ser honom i videokonfrontationen och säger att hans kroppsbyggnad och hårfärg bäst överensstämmer med den man hon såg ta sats för en spark.

Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista