Patrik Oksanen, Tomas Ramberg och Lasse Johansson är med i Ekots sändning.
Patrik Oksanen, Tomas Ramberg och Lasse Johansson är med i Ekots sändning. Foto: Isabelle Swahn / Sveriges Radio

Hör hela Ekots sändning om Liberalernas reaktioner på Selimovics varning här

Hör hela extrasändningen här
30 min

Läs direktrapporten från Ekots extrasändning med analys och kommenterar kring Selimovics varning från EU-parlamentet här.

Läs mer: Wikström om Selimovics straff: "Alla berörda måste nu gå vidare"

Esbjörn Sandin : Hej och välkommen till Ekots direktrapportering med anledning av att EU-parlamentarikern Cecilia Wikström, ledamot för Liberalerna i EU-parlamentet, nu kommenterar att kollegan Jasenko Selimovic fått en reprimand för trakasserier mot medarbetare.
13:35, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : I sändningen medverkar även Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg och Patrik Oksanen, politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning och tidigare EU-korrespondent.
13:52, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : Läs om straffskalan för EU-politiker här: http://t.sr.se/2glsGBs

14:05, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : EU-parlamentarikern Jasenko Selimovic (L) är själv bestört över varningen för psykiska trakasserier mot sina assistenter. I förmiddags kommenterade han straffet så här: "Jag har med bestörtning tagit del av talman Schulz varning till mig utifrån anklagelserna från mina tidigare medarbetare i staben. Jag respekterar naturligtvis beslutet men vidhåller min oskuld"
14:06, 23 November 2016 

Esbjörn Sandin : Patrik Oksanen, politisk redaktör på Hudikvalls tidning: "Jag har obekräftade uppgifter på att Selimovic kommer att överklaga"
14:08, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : Cecilia Wikström, EU-parlamentariker: ""Människor har farit illa. Jag vill uppmana alla berörda att lägga detta bakom sig. Försoning måste få finnas."
14:10, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : Cecilia Wikström är partikollega till Selimovic och välkomnar alltså reprimanden som han fått, enligt hennes korta uttalande vid en pressträff i Bryssel.
14:11, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : Patrik Oksanen, politisk redaktör och tidigare EU-korrespondent: "Liberalerna har två ledamöter. Tillsammans med Centerns Fredrik Federley har de arbetat tätt tillsammans. När Marit Paulsen byttes mot Selimovic förändrades deras samarbete"
14:13, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : Jan Andersson, SR:s EU-korrespondent: " Vi har inte fått besked om att Selimovic kommer att överklaga eller om Wikström och Selimovic träffats efter beskedet om att han fått en reprimand"
14:16, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiske kommentator:"Uppenbart att partiledningen inte vill göra en stor sak av detta."
14:17, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : Selimovic hävdar som försvar att det förekommit oegentligheter på Liberalernas kontor i Bryssel. Ärendet är nu överlämnat till Liberalernas etikkommitté.
14:19, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm har också bara gett en skriftlig, kort kommentar - https://www.liberalerna.se/nyheter/kommentar-fran-partisekreterare-maria-arnholm-ang-jasenko-selimovic/
14:21, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : Fullständigt uttalande från Cecilia Wikström, EU-parlamentariker för Liberalerna: "Jag vill beklaga att männsikor farit illa. Jag har arbetat med dessa personer i sex år. Jag beklagar att de farit illa av hela den här processen. Jag välkomnar att parlamentet agerat. EU-parlamentet är en arbetsplats som alla andra. Här ska vara varsam med människor. Jag vill uppmana alla berörda parter nu att lägga detta bakom sig och gå vidare i livet. Försoning måste finnas". 14:25, 23 November 2016 

Esbjörn Sandin : Patrik Oksanen, politisk redaktör Hudiksvalls Tidning: "Det är starka ord. Men ingen vill exemplifiera vad som hänt. Men det är inte en ord mot ord-historia. Parlamentet finner skäl till att rikta kritik mot Selimovic. I en svensk kontext är det en unik händelse"
14:30, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : Patrik Oksanen: "Jag har svårt att tro att det blir business as usual. Såren, spänningarna och oron kommer att finnas kvar",
14:34, 23 November 2016

 

Esbjörn Sandin : Nyss slutade Ekots extrasändning på webbem och därmed avslutas nu även denna direktrapportering. Strax ersätter vi direktrapporteringen med en sammanfattande artikel om den senaste utvecklingen här med länk till ljudet från direktsändningen. Tack! / Esbjörn Sandin, reporter Ekot
14:40, 23 November 2016

 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".