Paul Nuttall, till vänster, firar segern med Nigel Farage
Paul Nuttall, till vänster, firar segern med Nigel Farage Foto: Alastair Grant

Paul Nuttall ny ledare för UKIP

Det brittiska EU-fientliga partiet Ukip har en ny ledare, som ersätter Nigel Farage.

EU-ledamoten Paul Nuttall vann en klar seger över förre detta vice partisekreterare Suzanne Evans och soldaten John Rees-Evans, rapporterar BBC.

Nuttall tog 62.6 procent av de knapp 15.000 rösterna, och blir således partiets nye ordförande.

Det var andra ledarvalet för Ukip i år. Diane James hade tidigare utsetts till ledare, men hon konstaterade att hon saknade stöd i partiet och avgick efter bara 18 dager.

En av de som tippades att ta över efter Farage var EU-ledamot Steven Woolfe. Han togs medvetslöst till sjukhuset efter ett bråk med en partikamrat efter ett möte i Bryssel. Han lämnade sedan partiet och sitter nu som oberoende EU-ledamot.

Den nya ledaren Paul Nuttal har lovat att förena Ukip. Partiet måste nu kämpa för att behålla sin profil. Speciellt nu efter att Theresa Mays Konservativa parti har tagit på sig ansvaret för Storbritanniens utträdde ur EU.

Ukip har 24 EU-ledamöter och sitter i samma partigrupp som Sverigedemokraterna i EU Parlamentet, Gruppen Frihet och direktdemokrati i Europa.

Mer om Storbritannien

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".