Presidentvalet sluträknat - Trump vann även Michigan

Alla röster är räknade, tre veckor efter valet. Gröna Partiets kandidat har krävt omräkning i tre stater - har fått igenom kravet i en stat, ännu oklart om hon får det i de övriga två.

I USA har nu alla rösterna räknats i presidentvalet för tre veckor sen och enligt det fullständiga resultatet vann Donald Trump även delstaten Michigan, som tidigare inte räknats in.

Det innebär att Trump totalt fick 306 elektorsröster mot Clintons 232.

Samtidigt har det Gröna Partiets representant Jill Stein sagt att hon tänker begära att rösterna räknas om i just delstaten Michigan samt Wisconsin och Pennsylvania.

Jill Stein har sagt att hon behöver samla ihop sju miljoner dollar för att få till stånd en omräkning. Hon har samlat ihop över sex miljoner dollar, men ännu fattas en del.

I går beslutade valkommittén i Wisconsin att det blir omräkning, men det är fortfarande oklart om det blir omräkning i de andra två delstaterna.

Så här röstade amerikanerna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista