Melodifestivalens programledare
Melodifestivalens programledare David Lindgren, Clara Henry och Hasse Andersson. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Melodifestivalens artister presenteras

Under hösten har namn som Jon Henrik Fjällgren, Charlotte Perrelli och Owe Thörnqvist dykt upp i förhandsspekulationerna, men i dag rätas frågetecknen ut när startfältet i Melodifestivalen 2017 avslöjas.

Utöver ovanstående artister har även The Fooo Conspiracy, Elisa Lindström, Lisa Ajax och De Vet Du nämnts som troliga deltagare, enligt källor till Aftonbladet. Men uppgifterna har inte bekräftats av SVT.

Något som däremot är bekräftat sedan tidigare är att Örebrobandet Les Gordons kommer att ställa upp. Les Gordons fick erbjudandet av Christer Björkman sedan bandet tagit sig till final i "Svensktoppen nästa" tidigare i år.

Programledare för nästa års tävling år är den Melodifestivalmeriterade trion Hasse "Kvinnaböske" Andersson, Clara Henry och David Lindgren.

Till nästa års tävling inkom 2 478 låtbidrag till Melodifestivalen. Det är ungefär samma siffra som till årets, då 2 450 bidrag skickades in.

Melodifestivalsdatum 2017

Deltävlingar:

4/2 Göteborg, Scandinavium

11/2 Malmö, Malmö arena

18/2 Växjö, Vida arena

25/2 Skellefteå, Skellefteå kraft arena

Andra chansen:

4/3 Linköping, Saab arena

Final:

11/3 Stockholm, Friends arena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".