Pertti Lintunen ser sammanbiten ut. Han har blå skjorta och röd slips.
Kommunchefen i Imatra, Pertti Lintunen. Foto: Yle

Inga kända hot mot dödad finsk politiker

"Folk kan inte förstå varför"
1:15 min

I finska Imatra fortsätter polisens undersökning av trippelmordet i går kväll på en lokalpolitiker och två journalister.

Enligt kommunchefen är staden i chock.

– Det är fruktansvärt, det omöjliga har hänt i den här normalt sett fridfulla staden, och folk kan inte förstå varför, säger den politiskt tillsatte kommunchefen i Imatra, Pertti Lintunen.

Morden inträffade i går kväll, lördag. De tre kvinnorna sköts utanför en restaurang, men det var först i dag på söndagseftermiddagen som uppgiften spreds att offren var ordförande i stadsfullmäktige och två journalister.

Det ledde till spekulationer om politiska motiv, men polisen har fortfarande uppfattningen att offren valdes slumpmässigt.

Även kommunchefen Pertti Lintunen tror att det gick till så. Han säger att det inte fanns några kända hot mot den dödade politikern, som han arbetade nära.

– Hat på sociala medier mot politiker är vanligt numera, men ingen hade väntat sig att något sådant här skulle hända på öppen gata, säger Pertti Lintunen.

Imatra stad har inrättat ett krisstöd för kommunmedborgarna. I kväll har kommunledningen ett möte för att diskutera ytterligare åtgärder.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".