Pakistan International Airlines.
Pakistan International Airlines. Foto: Jon Super.

Flygplan har kraschat i Pakistan

Ett trafikplan med 47 personer ombord har störtat på väg från Chitral i norra Pakistan till huvudstaden Islamabad, uppger den pakistanska flygmyndigheten, enligt nyhetsbyrån Reuters. Nu har 21 personer hittats döda, enligt den pakistanska militären. En av de omkomna tros vara en tidigare popstjärna.

Flygbolaget PIA (Pakistan International Airlines) skickade ut ett meddelande om händelsen när planet förlorade kontakt med kontrolltornet.

Enligt uppgifter från lokala myndigheter har planet krashat i bergen i Pakistans norra delar. Polisen i provinsen Khyber-Pakhtunkhwa säger till Reuters att planet kraschat nära staden Havelian. Räddningspersonal är på väg till olycksplatsen.

Enligt regeringskällor är det osannolikt att det skulle finnas överlevare efter kraschen. Taj Muhammad Khan, en regeringsföreträdare, säger till Reuters att delar av planet är utspridda och att kropparna är svårt brända. Två av passagerarna var barn.

Khan tillägger att vittnen berättat att flygplanet brann innan det slog i marken.

Den engelskspråkiga afghanska tidningen Dawn har publicerat passagerarlistan och en av dem som befaras ha omkommit är den tidigare popstjärnan och modedesignern Junaid Jamshed. 2004 blev han religiös predikant och har sedan dess släppt ett antal religiösa skivor.

Kontakten förlorades strax efter start, säger en talesman för flygbolaget PIA enligt medier i landet.

37 passagerare plus besättning ska ha funnits ombord på planet.

Enligt BBC har flygbolaget tidigare anklagats för bristande säkerhet efter att 44 personer dog i en krasch 2006.

Mer om Pakistan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".