sinthu Selvarajah
Sinthu Selvarajah Foto: Privat

Sinthus syster: Jag vågar inte tro att det leder någonstans

Familjen saknar förtroende efter att ärendet lades ned
1:55 min

Sinthu Selvarajahs syster Shobana Selvarajah är förvånad men nöjd med riksåklagarens besked om att broderns död ska utredas närmare.

Som Ekot tidigare har rapporterat begär riksåklagare Anders Perklev in alla handlingar i den nedlagda utredningen gällande Sinthu Selvarajah som dog efter ett polisingripande på sjukhuset i Västerås, där han var patient.

Förundersökningen mot de fem poliserna som ingrep har lagts ned två gånger, trots att rättsläkaren ändrat sig efter vår tidigare granskning och nu bedömer att det var polisens ingripande som orsakade Sinthus död.

Sinthus syster Shobana Selvarajah blev väldigt förvånad över riksåklagarens besked.

– Det var en chock. Först trodde jag inte att det var sant för det väntade vi oss inte, men det är väldigt positivt förstås, säger Shobana Selvarajah.

Varför väntade ni er inte det här?

– Med tanke på hur det här har hanterats hitintills så känner man hur förtroendet har blivit sämre och sämre. När man ser hur ärendet läggs ned trots all den fakta som finns då tappar man ju hoppet och tror inte att det ska leda till något.

Tror du det den här gången då?

– Nej jag vågar inte tro på det, men jag hoppas, säger Shobana Selvarajah.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".