Polis på gata i Göteborg efter en skottlossning. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.
April 2015. En av alla skottlossningar i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.

En person släppt ur häkte

Misstänkt för restaurangskjutning i Göteborg
0:40 min

En de dömda för restaurangskjutningen på Hisingen i Göteborg i mars förra året har släppts ut häktet i väntan på hovrättens dom som kommer på torsdag.

Åtta unga män dömdes i tingsrätten till långa fängelsestraff för att gemensamt och i samråd har genomfört dådet som dödade två och skadade åtta. Samtliga nekar till brott och överklagade domen till hovrätten.

-Vi har full respekt för att det är ett svårt ärende att ta sig igenom. Möjligen kommer beslutet lite sent bara två dagar innan domen. Vi konstaterar bara att han är släppt sen måste vi läsa domen som kommer på torsdag för att kunna se hur hovrätten argumenterar innan vi kan värdera det här säger kammaråklagare Ulrika Åberg.

Vad innebär det att det här beskedet bara kommer två dagar innan domen?

-Ja, i vart fall så döms han inte på det sätt som tingsrätten dömde honom för då skulle han sitta kvar i häktet men jag konstaterar samtidigt att de andra sju sitter kvar säger Ulrika Åberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".