Attentatet i Berlin.
Foto: Markus Schreiber/TT.

Misstänkt för inblandning i Berlinattentatet släppt

I Tyskland har man släppt en 40-årig tunisier som i går greps misstänkt vara kontaktman till attentatsmannen på julmarknaden för nio dagar sedan.

Statsåklagarmyndigheten meddelade enligt tyska medier att det inte finns grund till häktning. Misstankar att 40-åringen skulle ha varit attentatsmannens kontaktman har inte kunnat bekräftas efter husrannsakan hos mannen. Mannen har försatts på fri fot.

På en presskonferens bekräftade statsåklagarmyndigheten att kalibern på det vapen som attentatsmannen använde mot polisen i Italien  överensstämmer med de hylsor som hittats i lastbilen på julmarknaden.

Lastbilen stoppades tack vare en bromsautomatik, bekräftar statsåklagaren. Lastbilen kördes in i bland marknadsstånden, men kom att stanna efter drygt 70 meter.

Myndigheterna bekräftar även att den video från terrorgruppen IS som tar på sig attentatet på julmarknaden är autentisk.

Vid terrorattacken mot julmarknaden i Berlin dödades den 19 december tolv personer, 55 människor skadades.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".