DN:s Korrespondent Terese Cristiansson
Terese Cristiansson har stött på chockade människor. Foto: Pontus Lundahl/TT

Korrespondent Terese Cristiansson på plats i Istanbul

Hör DN:s korrespondent Terese Cristiansson
3:00 min

Dagens Nyheters korrespondent Terese Cristiansson befinner sig i Istanbul och berättar om ett stort polisuppbåd och många förtvivlade människor.

Terese Cristiansson var på plats nära nattklubben Reina i Istanbul, där 39 personer sköts ihjäl och 69 skadades under nyårsnatten.

– Jag var på platsen i natt, och det var mycket poliser, avspärrningar, brandkår och ambulans. De flesta skadade hade förts därifrån då men det kom fortfarande en och annan ambulans. Jag var även på sjukhusen i natt och det är klart att stämningen är otroligt mörk och förstämd. Det var ju inte så här man skulle börja 2017. Det skulle ha börjat med fest och dans och hopp, men istället slutade det med skottlossning med många döda och skadade. Så det råder en otroligt förstämd stämning i Istanbul.

Terese Cristiansson åkte till platsen efter att hon hörde att det varit ett attentat vid nattklubben Reina. Terese Cristiansson berättar att stora delar av vägen var avspärrade och att hon fick gå ganska långt för att komma fram. Där stötte hon på chockade människor.

 – Jag pratade bland annat med ett internationellt par som hade åkt till Istanbul över helgen för att ha lite roligt och hamnade plötsligt mitt i detta kaos. De hör skotten, och förstår att det är något illa på gång. De började springa, kvinnan ramlade och kom inte upp. Till slut fick hennes man dra upp henne och kunde ta sig till sjukhuset.

Relaterat

Mer om Turkiet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".