Amanda Lundeteg, vd Allbright. Foto: Linnéa Jonasson/Appendix Fotografi.
Amanda Lundeteg, vd Allbright. Foto: Linnéa Jonasson/Appendix Fotografi.

Fler kvinnor på väg mot styrelserna

2:15 min

Regeringen vill ha en lag om könskvotering i börsbolagens styrelser. Men också utan en lag väntas andelen kvinnor öka i vår.

Efter vårens stämmor väntas andelen kvinnor i börsbolagens styrelser öka. Det säger Ramsay Brufer, ägaransvarig på pensionsjätten Alecta.

– Jag vet att i princip samtliga valberedningar arbetar aktivt med att öka andelen kvinnor, säger Ramsay Brufer.

Nu i början av året ska valberedningarna bli klara med sina förslag för hur styrelserna ska se ut efter den kommande vårens bolagsstämmor.

Alecta är en av de allra största ägarna på börsen och Ramsay Brufer säger att valberedningarna kommer att föreslå styrelser med fler kvinnor i vår.

– Man jobbar inom valberedningarna på att få fram fler kvinnor till styrelserna, säger Ramsay Brufer.

Redan i sommar ska en ny lag börja gälla, om regeringen får som den vill. Målet är att tvinga fram minst 40 procent kvinnor i styrelserna till 2019. Omkring 280 börsbolag och ett 50-tal statliga bolag berörs. Bolag som inte följer lagen ska kunna dömas till miljonböter.

I dag är andelen kvinnor 32 procent och i de stora börsbolagen är den 36 procent.

Inom näringslivet är motståndet mot en kvoteringslag utbrett.

Ägarna måste själva få bestämma vilka som ska sitta i styrelsen, en lag skulle vara ett oacceptabelt ingrepp i äganderätten, anser till exempel organisationen Svenskt Näringsiv.

Stiftelsen Albright arbetar för ökad jämställdhet i näringslivet. VD är Amanda Lundeteg och hon tror att många företag har ökat andelen kvinnor i styrelsen för att förekomma lagstiftning.

– Hotet om kvotering har haft effekt, andelen kvinnor i styrelserna har ökat betydande de senaste två åren framför allt, säger Amanda Lundeteg.

Men regeringen har den borgerliga Alliansen och Sverigedemokraterna emot sig. Det är långtifrån säkert att det blir en kvoteringslag.

– Det är tveksamt, tror jag, om vi verkligen kommer att få en kvoteringslag, säger Amanda Lundeteg.

Å andra sidan är det kanske inte styrelserna som är viktigast i dag, utan företagsledningarna. Det är ju från ledningarna som framtidens styrelser ska rekryteras.

– Där ser vi att utvecklingen inte har haft samma tempo. Där behövs mycket mer konkreta insatser. Det är där som vi kan bygga förebilder, det är dit som kvinnor och män kan klättra internt inom bolagen. Så ledningsgrupperna är jätteviktiga, säger Amanda Lundeteg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista