Blommer och bilder.
Bilder på offren för terrordådet på nattklubben Reina på nyårsafton. Foto: Emrah Gurel

Misstänkt för dådet på nattklubb i Istanbul gripen

Större terroroperation i västra Istanbul
1:19 min

Den man som misstänks för att ha dödat 39 personer på nattklubben Reina i Istanbul på nyårsafton ska ha gripits, enligt flera turkiska medier.

– Den här mannen ska ha gripits nu sent på kvällen i en Istanbulstadsdel som heter Esenyurt. Han greps i en väns lägenhet och han ska ha gömt sig hos sin vän den senaste tiden. 

Det var en större terroroperation som gjorde att man kunde gripa den här mannen uppger turkiska medier och det cirkulerar också bilder på honom som visar att han gripits, säger Sveriges Radios Turkietkorrespondent Johan-Mathias Sommarström i Istanbul.

Islamiska staten har sagt att gruppen utförde det här dådet då 39 människor dödades, men det här vara bara ett i raden av terrordåd som har skakat Turkiet?

– Ja det är bara ett i raden, det har varit terrordåd mot poliser vid en stor fotbollsarena här i Istanbul. I somras attackerades Ataturkflygplatsen även om IS inte tog på sig det dådet så tyder det mesta på att IS utförde dådet då mer än 40 människor dödades.

– Det har varit terrordåd mot ett kurdiskt bröllop i Gaziantep, terrordåd mot ungdomsföreningar nära syriska gränsen, mängder med terrordåd som både IS och PKK gjort sig skyldiga till, säger Johan- Mathias Sommarström.

 


 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".