Flextronics varslar igen

Ytterligare 250 jobb ska bort från telekomföretaget Flextronics fabriker i Vaggeryd och Skillingaryd i Småland. På kort tid har Flextronics nu gjort sig av med nästan 1 000 personer - i en kommun med 9 000 invånare.
Det var på tisdagen som beskedet kom om att ytterligare 250 anställda kommer att varslas vid telekomföretaget Flextronics fabriker i Vaggeryd och Skillingaryd. Värst drabbas Skillingaryd där fabriken helt läggs ner från och med i höst och som orsak nämns utvecklingen inom telekomindustrin. Det Flextronics kommer att göra är att flytta produktionen utomlands till lågprisländer som Polen och Kina. Enligt Mats Carlsson, vd för Flextronics fabriker i Skillingaryd och Vaggeryd är det nödvändigt för att företaget ska fortsätta vara en stor aktör på telekommarknaden. Berry Lilja, kommunalråd i Vaggeryd, säger till SR Jönköping, att Vaggeryd är den kommun i landet som drabbats allra hårdast av uppsägningar och varsel. Men att det inte är värst för kommunen som sådan utan för de människor som drabbas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista