Svensk AKP-medlem: Jag förstår inte kritiken

1:26 min

I dag kampanjar en ledande politiker i Turkiets regeringsparti AKP i södra Stockholm inför folkomröstningen i Turkiet. Sabri Karadaq, medlem i föreningen AKP Sverige, är med och arrangerar mötet. Han förstår inte kritiken.

– Jag tycker det är ganska onödig kritik. Det här är ju information och alla har rätt att gå ut och informera befolkningen. Både jasidan och nejsidan har ju rätt till det. Att kritisera det här är inte demokratiskt.

I Tyskland och Nederländerna har högt uppsatta AKP-politiker stoppats från att kampanja och värva röster bland utvandrade turkar.

I Sverige är i dag AKP:s internationelle sekreterare Mehmet Mehdi Eker för att i eftermiddag tala på ett möte i Norsborg söder om Stockholm.

Men det råder en hel del oklarheter kring mötet.

Ekot har pratat med ägaren till den festlokal där arrangemanget var tänkt att hållas. Och han säger att mötet avbokades redan för tre dagar – när han fick reda på att det handlade om ett politiskt möte.

Det finns också uppgifter om hot mot möten, men Sabri Karadag säger att det enbart är rykten och spekulationer.

– Vi får ju en del information om det. Det är tragiskt eftersom det är ett demokratiskt tal om hur den på processen går till och vad det innebär. Så alla borde ta del av det här. De som inte har tillräckligt med information borde komma dit, säger Sabri Karadag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista