FBI-chefen: Vi undersöker kopplingar till Moskva

1:42 min

I USA har det i dag varit utfrågningar av FBI-chefen i kongressen. I förhören har FBI:s chef James Comey för första gången bekräftat att myndigheten utreder tänkbara kopplingar mellan Trumps nära medarbetare och Ryssland.

– FBI undersöker den ryska regeringens försök att blanda sig i presidentvalet 2016 och dessutom utreds alla kopplingar mellan personer i Trumps kampanj och Rysslands regering och ifall det förekom någon koordinering mellan presidentkampanjen och Ryssland, sade FBI-chefen James Comey inför kongressen.

Donald Trumps stab har redan svarat i en skriftlig kommentar att det inte finns några bevis på samverkan mellan Trump och Ryssland och det inte heller finns några bevis för en Trump-rysk skandal.

Den andra stora nyheten under utfrågningarna i kongressen gällde president Donald Trumps påståenden att den förre presidenten Barack Obama ska ha beordrat avlyssning av Trumps högkvarter Trump Tower i New York.

Demokraten Adam Schiff sade att det inte finns några bevis för det kan kallade "kränkande anklagelser" om att Obama ska ha beordrat avlyssning av Trump.

Republikanen Devin Nunes som är ordförande i underrättelseutskottet slog fast att "vi vet att det inte förekom någon avlyssning av Trump Tower, men att det är möjligt att president Trump kan ha övervakats på andra sätt".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista