Allra får nobben igen

1:10 min

Det hårt kritiserade pensionsbolaget Allra har haft långtgående planer på att starta en bank. Men nu har bolagets ansökan om tillstånd att driva ett kreditmarknadsbolag dragits tillbaka.

Nu har vi en annan situation och nu är det viktigt att vi konsoliderar kärnverksamheten i företaget och har fattat beslut om att återkalla den ansökan, säger Allras styrelseordförande Gunnar Axén.

I juni förra året skickade Allra in sin ansökan till Finansinspektionen. I en intervju för en månad sedan med tidningen Finansliv säger Allras vd Alexander Ernstberger att målet med ansökan var att kunna bedriva bankverksamhet. Allra skulle bli banken för vanligt folk, mer personligt och engagerat där den gamla sparbankstanken återupplivades.

Storbankerna stänger kontor och det är få som kan komma och dricka kaffe och prata sparande på sitt bankkontor, säger han i intervjun.

Redan då hade det börjat storma kring Allra och i förra veckan drogs ansökan tillbaka. Gunnar Axén säger att fokus nu ligger på ett annat område.

– Framför allt kommer vi att fokusera på försäkringssidan, som inte varit ifrågasatt. Det är bland annat tandvårdsförsäkringar, välfärdsförsäkringar och kompletterande inkomstförsäkringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista