En gripen i Belgien – körde bil i hög hastighet på shoppinggata

0:46 min

En kamouflageklädd man har gripits i belgiska Antwerpen sedan han försökt köra in på shoppinggatan Meir i hög hastighet, enligt polisen. Det ska även ha funnits vapen i den gripna fransmannens bil.

En kamouflageklädd man har gripits av belgisk polis i Antwerpen efter att i hög hastighet kört in på shoppinggatan Meir i centrala Antwerpen. 

Bilen som den gripne mannen körde hade franska registreringsskyltar. Man ska även ha hittat gevär, knivar och en behållare med en ännu oidentifierad vätska i bilens bagagelucka uppger belgiska åklagare. En bombgrupp kallades till platsen och säkerhetsnivån har höjts i staden. 

Vår korrespondent Jens Möller har följt utvecklingen av det hänt i Antwerpen vid elva-tiden i dag.

 – Det finns inga rapporter om att någon kommit till skada i det som får kallas ett misstänkt attentatsförsök, säger han.

Den belgiska premiärministern Charles Michel sa tidigare i dag till nyhetsbyrån AP att man fortsätter vara vaksam och att säkerhetstjänsten gjort ett utmärkt jobb.

Även den franska presidenten Francois Hollande har uttalat sig om det misstänkta attentatsförsöket i Antwerpen.

– Det här visar på att vi måste ha fortsatt hög beredskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista