Bild på Khalid Masood och det brittiska parlamentet.
Foto: Metropolitan Police/TT, Tim Ireland/TT
Attacken i Westminster

Masoods fru fördömer Londonattacken

Hustrun till Westminister Bridge-gärningsmannen Khalid Masood bryter tystnaden och fördömer attacken.

– Jag är ledsen och chockad över vad Khalid har gjort, säger hon.
Khalid Masood dödade fyra människor den 22 mars då han med bil körde in i flera fotgängare och knivhögg en polis utanför det brittiska parlamentet. Londonpolisen har tidigare berättat att Masood var mycket intresserad av jihad, men hittills har det inte har hittats några kopplingar mellan honom och terrorgruppen IS. Ingenting tyder heller på att han ska ha planerat attacken med hjälp av någon annan.

På tisdagen förmedlade Masoods hustru ett uttalande via Londonpolisen där hon beklagar det inträffade. Kvinnan uppges ha levt med honom de senaste sju åren.

– Jag är ledsen och chockad över vad Khalid har gjort. Jag fördömer totalt hans handlande. Jag vill ge mina kondoleanser till offrens familjer, och hoppas på ett snabbt tillfrisknande för de skadade. Jag ber nu om respekt för min familjs privatliv, särskilt barnen, säger hon, enligt The Guardian.

Masoods 69-åriga mamma lever sedan attacken under beskydd av beväpnad polis i Wales. På måndagen sa hon i ett uttalande att hon var "chockad" över vad som hänt.

- Sedan jag upptäckte att det var min son som är ansvarig har jag gråtit många tårar för de som påverkades av den här hemska händelsen. Jag vill vara väldigt tydlig med att jag inte stödjer hans handlingar eller delar den övertygelse som ledde till att han genomförde detta illdåd, säger hon.

Mer om Attacken i Westminster

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".