Polisens bilder på mannen de vill komma i kontakt med och Drottninggatan efter attentatet.
Foto: Polisen/TT

Nya detaljer om anhållne 39-åringen

Hör Ekots reporter om kartläggningen
6:46 min

Ekot kan nu avslöja nya detaljer om den man som sitter anhållen misstänkt för att ha utfört gårdagens attack i Stockholm då fyra personer dödades.

Den anhållna mannen är en 39-åring från Uzbekistan, med en postadress i norra Stockholm.
Han skrevs på adressen våren 2015. Samtidigt var en annan person skriven på adressen med kopplingar till ekonomisk brottslighet.

Det handlar om en härva med bluffakturor i bland annat städbranschen. I härvan misstänktes personerna från början för att föra ut pengar till IS i Syrien men misstankarna kunde inte bekräftas. De fälldes istället bland annat för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Flera av de centrala personerna i den härvan är också medborgare i Uzbekistan.

I dag har mannen en så kallad "särskild postadress" i norra Stockholm. Det betyder troligen att han i verkligheten är bosatt på en annan adress.

Den anhållna mannen har också ett så kallat samordningsnummer i stället för ett personnummer, vilket personer får som saknar folkbokföring i Sverige, alternativt är i väntan på att bli folkbokförda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".