Bussar
Evakuering av civila pågår i Syrien. Foto: TT

Självmordsbombare slog till mot evakuerade

En självmordsbombare i bil har dödat minst 24 människor vid en busskolonn väster om den syriska staden Aleppo och dödssiffran väntas stiga. De dödade ska vara personer som evakuerats från andra platser i Syrien.

Att döma av de första uppgifterna kan de som föll offer för attacken ha varit personer som evakuerats från andra platser i Syrien. Fordonen var bland annat avsedda för att evakuera människor från städerna Fuaa och Kafraya. Bussarna hade stått i det rebellkontrollerade området Rashidin väster om Aleppo sedan fredagen i väntan på att åka in till stadens centrum.

Enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som övervakar kriget från Storbritannien slog självmordsbombaren till i lönndom intill bussarna:

"Självmordbombaren i bil körde ett fordon som förment fraktade förnödenheter och den exploderade nära bussarna", skriver SOHR.

Också enligt regeringen rör det sig om en självmordsattack och statliga medier har visat mycket blodiga bilder på vad som påstås vara efterdyningarna av explosionen.

Enligt SOHR kommer sannolikt dödssiffran att stiga eftersom tiotals människor skadats i attacken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".