Israel förbereder vedergällning

Efter de nya palestinska självmordsattackerna inne i Israel på tisdagkvällen och onsdagen förbereder den israeliska armén svarsaktioner. Den israeliske premiärministern Ariel Sharon återvände på onsdagskvällen från USA och sitt möte med president Bush och satte sig omedelbart i överläggningar med sitt säkerhetskabinett.
I Gaza och på Västbanken fruktar palestinier det värsta; gator avfolkas, människor har hamstrat mat, de som kan gömmer sig eller flyr, hoten ligger i luften. Efter tisdagkvällens palestinska självmordsdåd, som dödade 15 israeler i en spelhall söder om Tel Aviv, har den israeliska regeringen varit tydlig: nya israeliska militära aktioner förbereds. Inget har avslöjats om vilken sorts angrepp det kommer att bli. Vissa spekulationer går ut på att Israel istället för flera dagars totalockupation av palestinska städer, på det sätt som genomfördes under storoffensiven för några veckor sedan, gör flera snabba målinriktade nedslag, rapporterar SR:s korrespondent i Mellanöstern Lars Gunnar Erlandson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".