Försvarsminister Peter Hultqvist (S).
Försvarsminister Peter Hultqvist (S). Foto: Pontus Lundahl/TT

Hultqvist ser inget jäv i bostadsfråga

Försvarsminister Peter Hultqvist kan inte se några jävsproblem med att han fått en bostad av Militärhögskolans bostadsstiftelse. Det framkom vid dagens utfrågning i riksdagens konstitutionsutskott.

Peter Hultqvist fick efter valet 2014 erbjudande om en bostad av MHS-bostäder, då han själv efter ett tips ifrån någon inom regeringskansliet kontaktat stiftelsens bostadsförmedling.

I en KU-anmälan nämns att MHS-bostäder försökt få regeringens stöd i en förhandling med Fortifikationsverket, och att det skulle kunna sätta Peter Hultqvist i jävsställning. Men han förnekade jäv vid KU:s utfrågning.

– Jag har tagit de hänsyn som bör vidtas i det här sammanhanget, det vill säga att hålla ett avstånd ifrån denna fråga och ifrån denna hantering genom att inte delta i vare sig beredningsprocess eller beslut, sade Peter Hultqvist och hänvisade till att frågan beretts på finansdepartementet och han själv avstod från att delta i regeringsbeslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".