Avspärrat utan brittiska parlamentet.
Avspärrningar utanför det brittiska parlamentet den 22 mars. Foto: Daniel Leal-Olivas/TT

Knivman i London misstänkt för terrorbrott

"Har väckt stor uppmärksamhet"
1:00 min

En 27-årig knivbeväpnad man greps i eftermiddags nära det brittiska parlamentet i London. Mannen misstänks för förberedelse till terroristbrott och var under övervakning av polis när gripandet skedde.

Den 27-årige mannen greps på Parliament Street i centrala London, bara hundra meter från det brittiska parlamentet och i samma kvarter som regeringen har sitt säte. Enligt polisen var mannen beväpnad med kniv, och han misstänks för både anstiftan och förberedelse till terroristbrott.

Ingen person skadades i samband med gripandet.

Polisen uppger att 27-åringen var under övervakning när han greps, men ger inga detaljer om vad han kan ha haft för motiv eller vilken sorts terrorbrott han ska ha planerat.

Gripandet har väckt stor uppmärksamhet i Storbritannien, inte minst på grund av att händelsen inträffade bara några meter från platsen där attacken skedde under terrordådet i London i mars.

Då dödades fem personer efter att en 52-årig man kört in i flera fotgängare. Mannen sköts senare ihjäl av polis.

En talesperson för regeringen uppger att premiärminister Theresa May har informerats om händelsen, och att hon inte befann sig vid platsen när gripandet ägde rum.

Mer om Storbritannien

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".