Kevin träd. Foto: Linda Jensen-Kidane
Foto: Linda Jensen-Kidane

Besked om Kevinfallet efter helgen

Chefsåklagare: Vill inte spekulera i vad beskedet blir
0:54 min

Efter att en formell begäran om att återuppta förundersökningen nu kommit in i fallet kring mordet på 4-åriga Kevin i Arvika 1998 säger nu chefsåklagaren till Ekot att besked om så blir kommer tidigast på måndag.

Riksåklagaren har beslutat att lämna över advokat Thomas Olssons begäran om att återuppta förundersökningen i fallet med fyraårige Kevin som dödades i Arvika till åklagarkammaren i Karlstad.

Det blir därmed en uppgift för åklagare i Karlstad att ta ställning till om förundersökningen ska tas upp igen eller inte, uppger Åklagarmyndigheten.

– Jag har precis fått reda på att en formell begäran kommit in från advokaten till de båda bröder som pekades ut för mordet. Begäran handlar om att förundersökningen ska återupptas, säger Niclas Wargren, chefsåklagare på Åklagarkammaren i Karlstad.

Svar angående en eventuell ny förundersökning om fallet kommer tidigast på måndag.

– Jag kommer inte ha möjlighet att fatta beslut eller lämna synpunkter på det i dag. Besked kommer jag alltså kunna lämna på måndag, säger Niclas Wargen.

Vad tror du det lutar åt att det kommer för besked på måndag?

– Det vill jag inte spekulera i överhuvudtaget. Det kan tänkas att det bara blir ett besked om när beslut ska fattas. Vad det sedan i sak kommer att bli har jag ingen uppfattning om nu. Det är ingenting som jag vill kommentera heller, säger han.

Mer om Fallet Kevin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".