Scandics avgående vd, Frank Fiskers
Scandics avgående vd, Frank Fiskers Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Scandic växer och tror på 2017

Vd:n "Norden har ökat sin attraktionskraft"
1:13 min

Scandic Hotels ökade sin omsättning under årets första kvartal, och förlusten minskade.

Scandics avgående vd, Frank Fiskers, var nöjd med hur året har börjat.

– Ser man då på resultatet , en stark start på 2017, och med den "outlook" som vi har i marknaden så bedömer vi att det finns gynnsamma förutsättningar för att vi får ett bra 2017 för Scandic.

Scandics omsättning steg med över 19 procent till drygt tre miljarder kronor under det första kvartalet, samtidigt som förlusten minskade till 31 miljoner kronor. Och hotellrummen blir allt fler: sedan årsskiftet har 11 befintliga hotell i Sverige, Danmark och Norge tagits över i Scandic Hotels Group – däribland Grand Hotel i Oslo – efterfrågan på hotellrum den finns, säger Frank Fiskers.

– Norden och därmed också Stockholm har under de sista åren ökat sin attraktionskraft. Både som destination för fritidssegmentet och som destination för möten och internationella konferenser.

Scandic är den största hotelloperatören i Norden med 230 hotell. Affärsresenärer står för merparten av kunderna, säger Frank Fiskers.

– Men segmentet som växer mest nuförtiden är fritidssegmentet. Det är både inhemska och nordiska, men framförallt internationella turister.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".