Svenskar döda i flygkrasch i Slovenien

Tre svenskar har omkommit vid en flygolycka i Slovenien. Olyckan inträffade på onsdagskvällen men inget är ännu känt om anledningen till haveriet.
Det lilla privatplanet av typ Piper störtade i onsdags kväll i en skogsområde i sydvästra Slovenien. Planets båda passagerare, ett par 57 respektive 56 år gamla, dog genast vid kraschen medan den 60-årige svenske piloten avled senare på kvällen på sjukhuset. Kropparna har som rutinåtgärd förts till patologiska institutet i huvudstaden Ljubljana. Planet med svenskarna var på väg från Postojna i sydvästra Slovenien till kuststaden Portoroz när det störtade i ett ödsligt skogsområde nära staden Kozina. Sveriges ambassadör i Slovenien John-Christen Åhlander säger till Ekot att Sloveniens luftfartsverk och polis inlett en utredning av olyckan men att ännu är ingenting känt om olyckan berodde på något tekniskt fel på det svenskregistrerade planet eller dåligt väder. De tre omkomna svenskarna kommer från södra Sverige och det svenska utrikesdepartementet håller nu på att kontakta de omkomnas anhöriga.
Kjell Albin Abrahamson, Wien
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".