olistekniker anländer till platsen där man hittat en död person strax utanför Hudiksvall.
Polistekniker anländer till platsen där man hittat en död person strax utanför Hudiksvall. Foto: Mats Andersson / TT

Rubriceringen ändras till misstänkt mord

"Finns tecken på yttre våld"
1:02 min

Efter att den 19-åriga kvinna som polisen letat efter utanför Hudiksvall sedan i helgen hittats död sent i går kväll, ändras nu brottsrubriceringen från misstänkt människorov till misstänkt mord.

– Det ska genomföras en obduktion så att vi får närmare uppgifter, men vi kan i det här läget säga att det finns tecken på yttre våld. De tre personer som är på sannolika skäl misstänkta för människorov kommer att delges misstanke om mord, sa chefsåklagare Ulf Back.

Polisen kan och vill i nuläget inte berätta om när, var och hur 19-åringen bragds om livet. Men berättar att kroppen hittades i en sjö i närheten av en gård som har koppling till en av de misstänkta.

Det finns tecken på yttre våld och det finns inte någon annan förklaring än att hon har bragts om livet, enligt polisen.

Alla fyra är bekanta med varandra och dom tre männen kan knytas till offret under natten mot söndagen. De tre anhållna nekar till brott.

På 19-åringens skola försöker man nu stötta eleverna.

– Vi försöker svara upp med de resurser vi har. I och med att vi en så stor skola så har vi väl försörjt med kuratorer, skolsköterskor, en ledarstab med rektorer och en mängd duktiga lärare som kan ställa upp och vara vuxna. I en sådan här situation är det de vuxna som behövs för att kunna möta frågor och funderingar från de yngre. Här på skolan försöker vi göra skola som vanligt, berättar Urban Wickman, verksamhetsansvarig för gymnasieskolan i Hudiksvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".