Putin beredd lämna ut Trumpsamtal

2:38 min

Rysslands president Vladimir Putin ska vara beredd att lämna ut en utskrift av samtalet mellan utrikesminister Sergej Lavrov och USA:s president Donald Trump till den amerikanska kongressen och senaten, om Vita huset godkänner det.

Efter anklagelserna om att USA:s president Donald Trump ska ha läckt sekretessbelagd information till Ryssland så säger nu den ryske presidenten Vladimir Putin att han kan motbevisa att det ska ha skett.

Enligt Putin finns utskrifter från samtalet mellan Trump och ryske utrikesministern Lavrov, och Putin ska vara redo att lämna över dessa som bevis.

Putin förnekar att Trump ska ha lämnat ut hemligheter till Lavrov, och att de antiryska stämningarna i USA skadar landet.

Trump anklagas för att ha delat med sig av hemlig och känslig information om terrorgruppen IS till Lavrov. Trump ska ha avslöjat i vilken stad källan lämnade uppgifterna, något som kan göra att personen kan spåras.

Informationen ska ha handlat om IS planer på att använda bärbara datorer som bomber ombord på flygplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista