Stefan Ishizaki.
1 av 3
Stefan Ishizaki. Foto: Andreas Hedfors/Sveriges Radio
Rickard Norling, tränare.
2 av 3
Rickard Norling, tränare. Foto: Andreas Hedfors/Sveriges Radio
aik
3 av 3
Foto: Andreas Hedfors/Sveriges Radio

AIK-spelarna berättar för första gången sedan inställda matchen

2:24 min

Efter den inställda fotbollsmatchen i torsdags på grund av uppgifter om matchfixning mötte AIKs spelare pressen för första gången i dag.

Stefan Ishizaki berättade om sin reaktion när han hörde om matchfixningsförsöket:

– Första känslan är att jag blir besviken, jag hade gärna spelat matchen, sedan skiftar det snabbt till ilska. Att något sådant här kan hända i svensk fotboll, säger han.

Idrottsmännen var tydligt obekväma inför att behöva svara på frågor om något helt annat än sporten idag.

Chefstränare Rikard Norling vittnade om att hela hans tillvaro ruskats om av det som hänt.

– Det är för mig en djup själslig relation med fotbollen, i det ligger för mig en sanning som jag räknar med förutsättningar, jag förbereder maximalt för att vinna o precis på samma sätt gör motståndarna mot mig. När det sätts ur spel så sätts hela mitt ideal ur spel också och det är ganska djupa känslor.

Flera lagmedlemmar, däribland mittfältaren Stefan Ishizaki, säger att de togs på sängen av beskedet om fixningsförsöket.

– Jag kanske har varit naiv men jag har trott att sådant här inte förekommer i svensk fotboll.

Ni ska spela derby på måndag, vad känner du hur ska den vanliga publiken och fotbollsnjutaren tänka kring allsvensk fotboll framöver?

– Nej vi har ju gått i bräschen nu. Förhoppningsvis har det inte hänt förut. Och i och med att vi visar att vi tar avstånd från det, och förhoppningsvis tar alla i svensk fotboll avstånd från det, så det ska inte finnas någonting att oroa sig för.

Vad är din personliga taktik här, du är mittfältare, inför derbyt Djurgården - AIK nu på måndag?

– Det är väl att kanske komma till mer avslut, komma i bättre lägen i anfallsspelet. Jag ser väl mig själv egentligen som en framspelare egentligen men nu när målskyttet har uteblivit så är väl jag en av dem , vi är väl många, men jag är en av dem som måste visa framfötterna och kliva fram och börja stänka in lite baljor, så är det!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista